001 cropped adjusted.jpg

Pullman House Alterations

Location: Matapouri, Tutukaka Coast, Whangarei District

Type: Alterations and Additions

Floor Area: 276m2 (59m2 new)

Contractor: Pete Brown Builders Ltd

Completed: 2016

The addition of a new bedroom wing and outdoor room to an existing beach house.

 

This beach house sits atop a ridge with stunning views of Matapouri Bay. It had been in the family for many years. However, its owners required an additional bedroom and outdoor room to meet the needs of the extended family.

 

With limited options for placement of the new bedroom wing, and to avoid the need for circulation through the existing living space, a custom designed sliding partition wall was required. On the other side of the house a covered outdoor room with wood burning fire was created utilising operable louver systems. The frame structure was required to rake back on a 45 degree angle to ensure uninterrupted views from the existing kitchen/dining space. New bi-folding doors off the existing dining space allow long awaited outdoor dining. Extensively reconfigured decks link all of the spaces at the front of the house.

"Jeff was the architect on an extensive renovation on our holiday home on the Tutukaka coast. We had regular meetings with Jeff, both in his office and on site. He was always approachable, helpful and very easy to deal with. He more than fulfilled the brief and vision we had for the property and we have been extremely happy with the end result. A wonderful family sanctuary."

PHIL & KARLA JONES